вул. Качали, 5
ПН - ПТ 08.00 - 20.00
СБ - 09.00 - 17.00
НД - 10.00 - 14.00
тел: (0352) 52-52-52
+38 (068) 752 52 52
Консультація та огляд гастроентеролога ВСЬОГО 210 грн.
УЗД органів черевної порожнини - 140 грн
Печія - це відчуття печіння чи навіть болю за грудиною, котре виникає внаслідок подразнення стравоходу шлунковим соком. Відбувається реакція взаємодії кислої хлористоводневої кислоти шлунку з лужним середовищем стравоходу, що й провокує дану проблему.
Великий відсоток людей іноді відчуває певний дискомфорт після прийому їжі і не знає, чому у них з’являється відчуття печіння. Причини його появи в кожного різні:
поквапливий і необмежений прийом їжі, сон одразу після цього;
надлишок ваги, підняття важкого вантажу, стискаючий одяг;
тривалий прийом деяких лікарських засобів;
стреси та неврози, тривожні стани;
надмірне споживання певних продуктів харчування (м’ята, газовані напої, алкоголь, шоколад, кава, вживання гострої, смаженої їжі) і куріння;
діафрагмальна грижа;
хронічні захворювання травної системи, онкологічні захворювання.
Найчастішою причиною є неправильний раціон та малорухливий спосіб життя. При виявленні вищезгаданих симптомів якомога швидше зверніться за кваліфікованою допомогою.
Виділяють наступні симптоми такої проблеми, як печія:
відчуття печіння за грудниною чи в епігастрії;
виділення надмірної кількості слини, холодний піт, відрижка повітрям;
біль у горлі, неприємний присмак у ротовій порожнині;
одинофагія (відчуття «грудки» в глотці), дисфагія (порушення ковтання);
диспептичні явища, по типу нудоти та блювання;
біль і його посилення без зв’язку з фізичними навантаженнями;
носіння занадто тісного одягу, часте горизонтальне положення.
Всі симптоми проявляються після їжі, короткотривалі, зникають після прийому ліків, що нейтралізують соляну кислоту.
Першим ділом необхідно почати вживати здорову їжу та вести активний спосіб життя. Лікарі рекомендують:
їсти потрібно тільки тоді коли ви голодні, маленькими порціями, повільно, ретельно пережовуючи, не переїдати;
необхідно дотримуватися здорового харчування, тобто обмежити кількість шкідливої їжі, чіпсів, крекерів, солоних горішків, сухариків, а також алкоголю, кави, шоколаду;
одразу після їжі не займайтесь спортом чи іншими фізичними навантаженнями, а також відразу не можна лягати спати чи нахилятися;
стежити за своєю вагою;
відмовитись від носіння одягу, який тисне на черевну порожнину;
намагатися уникати стресових ситуацій;
відмова від куріння та зловживання алкоголем;
Не біжіть одразу в аптеку за ліками. Спочатку потрібно з'ясувати, причину виникнення проблеми, а далі – адекватно боротись з нею.
Іноді необхідно використати діагностичні заходи, щоб визначити причину або зрозуміти чи справді це проблема органів травлення. Адже можливий варіант того, що це лише симптом чогось іншого.
Самолікування, у цьому разі, не вітається, бо може привести до тяжких наслідків.
Записатися на прийом чи консультацію до лікаря-гастроентеролога Ви можете за телефоном: (068) 7 52 52 52; або відвідати нас за адресою: м.Тернопіль, вул. Качали, 5.
ЗАПИСАТИСЯ НА ПРИЙОМ
Якщо ви не знайшли потрібну інформацію - зв'яжіться з нами зручним для вас способом