(068) 752 52 52
Замовити зворотній дзвінок
Медіа Центр

Підписуйтесь на наші новини на каналі FACEBOOK

Підписатися

ТОП-10 продуктів для зміцнення імунітету

Імунітет захищає нас від різноманітних захворювань. Імунна система спочатку знешкоджує віруси та інфекції, а потім руйнує їх. Стан імунітету, як і загальне самопочуття, багато в чому залежить від нашого способу життя.

Ми всі знаємо, що восени настає щорічний сезон грипу та застуди. Крім вакцинації, захистити себе від вірусних захворювань можна, просто піклуючись про своє здоров'я, вибираючи правильне харчування, яке здатне зміцнити імунітет. 

У цій статті ми розберемо 10 продуктів, які підвищують імунітет:

1.АВОКАДО

У авокадо міститься багато вітаміну С, він підвищує імунітет, допомагає відновити сили, позитивно впливає на працездатність, знижує втому і дратівливість. Авокадо - сильний антиоксидант, захищає організм від незв'язаних радикалів ззовні, його можна вживати, додаючи в салати, з яйцем пашот і тостом або просто окремо.

2.ІМБИР

Імбир має велику кількість аскорбінової кислоти, вітамінів групи В, А, кальцій, цинк, йод, природні антибіотики, завдяки чому він зміцнює організм і допомагає йому чинити опір хворобам. Додайте в чай 1 чайну ложку кореня імбиру і захист від інфекцій гарантовано. 

3.ГОРІХИ

У горіхах міститься необхідний обсяг амінокислот, вони добре знижують підвищений тиск, також стимулюють кровообіг і зміцнюють імунітет. Можна їсти арахіс, кедрові і волоські горіхи, кеш’ю, фундук, мигдаль і інші улюблені горіхи. Денна норма становить близько 10 горіхів в день. Можна додавати в салати, запікати з м'ясом чи використовувати у випічці.

4.КУРКУМА

У куркумі є куркумін, який є антиоксидантом і підвищує імунітет, руйнує шкідливі протеїни і холестерин. Він також природний антибіотик, який покращує роботу шлунково-кишкового тракту і захищає печінку. Коли ви їсте куркуму, підвищується активність кишкової флори, поліпшується травлення. Завдяки цьому швидше засвоюються корисні мікроелементи, які ми отримуємо з їжею, організм стає сильнішим і більш стійким до вірусів. Куркуму можна вживати, запиваючи водою одну чайну ложку вранці, для приготування напоїв, соусів і страв. 

5.РИБА

У рибі містяться омега-3 жирні кислоти, вони захищають організм від хвороб, добре підтримують імунітет. Риба також багата амінокислотами і білками. У ній багато цинку, який формує імунні клітини. Також у ній міститься багато вітаміну В, А, Е. Щоб підтримувати імунітет, рибу можна їсти в будь-якому вигляді: запікати, смажити або варити.

6.ЦИТРУСОВІ

Цитрусові зміцнюють імунітет, допомагають у боротьбі  із захворюваннями. Їх можна також вживати в профілактичних цілях. Цитрусові можна додавати в салати і випічку, пити фреші. Крім цього, апельсин володіє загоючими властивостями і піднімає настрій.

7.БРОКОЛІ

Капуста броколі допомагає організму боротися з інфекціями. Також вона є ефективним природним імуностимулятором. У броколі міститься селен, цинк, вітаміни A, C, Е і D. Які захищають організм від небезпечних вірусів і допомагають боротися із застудою. 

8.БОЛГАРСЬКИЙ ПЕРЕЦЬ

Болгарський перець захищає імунітет краще цитрусових. У ньому міститься багато вітаміну С. Один перець містить у собі більше вітаміну С, ніж наша денна норма, тому для підтримки імунітету досить з'їдати половинку перцю в день. 

9-10. ЦИБУЛЯ І ЧАСНИК

Цибуля і часник однаково ефективно допомагають організму боротися з мікробами, зміцнюють імунітет, а також борються зі старінням. У цибулі безліч мінералів і вітамін: вітаміни групи В, хром, ванадій, селів, кольбат, калій. У часнику міститься близько 500 різних компонентів, які зміцнюють імунітет. А ще він не дає розвиватися ферментами, завдяки яким мікроби потрапляють в організм.

Будьте здорові разом із МЦ «Оксфорд Медікал Тернопіль»!


( Рейтинг: 4.28, голосів: 18 )


Дякуємо!

Дякуємо за Ваш запит. Найближчим часом менеджер зв'яжеться з вами

Залишити повідомлення для адміністрації клініки
Ваші персональні дані не будуть опубліковані на сайті
up

Записатися на прийом

Якщо ви не знайшли потрібну інформацію - зв’яжіться з нами зручним для вас способом